Son 5 Yılda Kaybettirmeyen 10 Hisse
Pek çok yatırımcı, son 5 yılda kaybettirmeyen 10 hisse senedinin neler olduğunu merak ediyor.
Biz de, kazanç sağlama yolunda size yardımcı olmak ve fikir vermek amacıyla bu konuyu araştırdık. Şimdi son 5 yıl içerisinde kaybetmeyen 10 hisseyi derlediğimiz listeye bir göz atalım.
1- Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. (KLNMA)
1975 yılında Devlet Sanayi ve İşçi Yatırım Bankası A.Ş. (DESİYAB) adıyla kurulan banka; sanayiden turizme, enerjiden eğitime ve sağlığa kadar farklı sektörlerdeki işletmelere finansman sağlamaktadır.
Özel hukuk hükümlerine tabi olan KLNMA, anonim şirket statüsündedir.
2- Niğbaş Niğde Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. (NIBAS)
1969 yılında ÇİMHOL ve İller Bankası ortaklığı ile kurulan bir mühendislik firmasıdır. Hazır beton üretimi ve dağıtımı yapan şirket; köprüler için ön gerilmeli kirişler, direkler ve parke taşları gibi pek çok ürün sunmaktadır.
3- Hektaş Ticaret T.A.Ş (HEKTS)
1956 yılında beşeri ilaç üretmek ve dağıtmak amacıyla Adana’da kurulan HEKTS, 1963 yılında OYAK ile ortak olmuştur. 1981 yılında halka açılan kimya şirketi, dünya çapındaki çok uluslu bazı şirketlerin de Türkiye distribütörlüğünü yapmaktadır.
4- Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş (BOSSA)
1951 yılında kurulan Bossa, Türkiye’nin en büyük entegre tekstil kuruluşlarından biridir. Piyasaya yüksek kalitede ürünler sağlayan şirket, 1995 yılında borsada işlem görmeye başlamıştır.
5- SASA Polyester Sanayi A.Ş. (SASA)
1966 yılında kurulan şirket; elyaf ve filament bazlı polyester üreticiliği konusunda büyük bir marka haline gelmiştir. Daha önce Sabancı Holding bünyesinde bulunan SASA’nın hisselerinin yüzde 84,80’i, 2015 yılında ERDEMOĞLU Holding A.Ş. tarafından satın alınmıştır.
6- Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. (CEMTS)
1970 tarihinde Bursalı sanayiciler ve sanatkarlar tarafından halka açık olarak kurulmuş bir Anonim Şirket olan Çemtaş, Türkiye’nin önde gelen çelik üreticilerinden biridir.
7- Pergamon Status Dış Ticaret A.Ş. (PSDTC)
2001 yılında İzmir’de kurulan firma, bir Dış Ticaret Sermaye Şirketi’dir (DTSŞ). DTSŞ, her yıl en az 100 milyon dolar ihracat yapan ve ödenmiş sermayesi 2 milyon TL’nin üzerinde olan şirketlere devlet tarafından verilen bir statüdür. Türkiye’deki pek çok şirketin dış ticaret işlemlerini yürüten Pergamon Status, 2019 yılında en büyük 19’uncu ihracatçı olmuştur.
8- Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (SRVGY)
Çoğunlukla perakende, endüstriyel ve ofis kullanım amaçlı gayrimenkullere yatırım yapan Servet GYO’nun portföyünde Deposite Alışveriş Merkezi, Steel & Turun Sanayi Merkezi, Çelik ve Özer İş Merkezi gibi büyük firmalar bulunmaktadır.
9- Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri A.Ş. (KOZAA)
Koza Anadolu Metal Madencilik; bakır, kurşun-çinko, demir gibi metalik maden yataklarının araştırılmasını ve üretilmesini sağlayan bir maden şirketidir.
10- Inveo Yatırım Holding A.Ş. (INVEO)
1998 yılında Gedik Yatırım Ortaklığı A.Ş. adıyla kurulan şirket, daha sonra yatırım holding statüsünü almıştır ve Borsa İstanbul’da geçen yıldan bu yana INVEO koduyla işlem görmektedir. Kendisini yeni nesil değer yatırımcısı olarak tanımlayan Inveo, geleceği parlak şirketlere yatırım yapmaktadır.